Från och med kommande vecka så kommer vi att kunna erbjuda yoga kl 06.30 på måndagar. Så för er som inte är morgontrötta och vill starta veckan på ett riktigt positivt sätt så är det nu bara att ställa klockan! De som kommer att hålla i det kalaset är Elin och Karl och här kommer en liten presentation av dem:

Elin:
Jag har alltid varit intresserad av träning och olika sätt att använda kroppen. Jag var från början gymnast, men när jag slutade med gymnastiken i slutet av tonåren tog yogan över. Olika träningsformer har avlöst varandra; styrketräning, spinning, löpning, dans mm. mm… Men yogan var speciell, och yogan fanns alltid med i bilden bredvid all annan träning. Jag utbildade mig till yogainstruktör 2011, och började hålla pass på olika gym.
2013 flyttade jag till Örebro för att läsa till läkare. Jag kom då i kontakt med CrossFit för första gången – och jag var fast.

Karl:
Jag var tidigare en klassisk gymråtta med fotbollsbakgrund. Det vill säga goda förutsättningar för begränsad rörlighet.  Men tack vare en del hel del taekwondo och annan kampsport visste jag att en stark kropp inte alltid är en frisk och funktionell kropp. Jag ville bli rörligare och smidigare, inte bli ett stelt kylskåp.
I min sökan ställde jag frågan till yogan. Finns det andra metoder att optimera sin rörlighet än att smärtsamt sträcka sig efter sina tår i olika benparader?  Svaret är givet. Jag har utövat yoga i 5 år och det är idag en del av mina vardagliga rutiner. Jag är utbildad i Ashtanga vinyasa yoga och utövat CrossFit sedan sommaren 2013.”

Yoga och CrossFit är en bra kombination. Det är det inget snack om. Yogan för med sig så mkt mer än bara rörlighet till utövaren. Det är därför vi har rest runt i Sverige med projektet yoga in the box. Tillsammans har vi provat olika tekniker för att till slut hitta ett bra sätt hur vi kunde förmedla yoga till crossfitters. Det har vi lyckats ganska bra med. Det är detta konceptet som vi tar med till crossfit Smedjan. Vi ses på måndagar kl 0630 för den som vill starta veckan på det godaste sättet.

Mer om oss kan ni läsa på www.yogainthebox.se

 

Väl mött

Elin & Karl