Vi är mycket nöjda över att kunna välkomna två nya duktiga coacher till skaran: Mike och Jenny!

Nedan följer en presentation av dem båda med deras egna ord.

Hej vänner!
Mikael Liljeholt heter jag. Ni kanske känner mig under smeknamnet Big Mike eller Mike. Jag är en galen kille uppväxt i skogarna norr om Örebro. Mitt idrottsutövande startade med ungdomsidrott och fotboll, övergick sen till ishockey och sedermera klassiskt gymträning. Jag har alltid varit intresserad av träning och rörelse i någon form. Så när livet förde mig tillbaka till Örebro blev jag instruktör på friskis och svettis. Där väcktes mitt intresse för funktionell träning och jag började allt mer och mer aktivt att utöva och lära mig kring funktionell träning. Detta var slutet av 2012. I början tränade jag  mycket på egen hand med rörlighet och ”back to basic”. Sedan dess har mitt intresse för crossfit växt och blivit enormt.
Jag har alltid varit intresserad av att lära mig och samtidigt lära ut träning till mina vänner och bekanta. Att nu få möjligheten att lära ut crossfit på crossfit Smedjan är oerhört roligt och smickrande, dels för att jag ha fått ett stort förtroende att förvalta, dels för att det är helt rätt plats att lära sig crossfit på. Oavsett om man är nybörjare eller varit med ett tag så har vi alla något att lära oss av varandra. Mitt mål med mitt coachande på crossfit Smedjan är att alla ska känna att de kan lära sig. Vi alla kan träna oavsett bakgrund eller förutsättningar. Jag ska göra allt för att vara så inspirerande som möjligt för att hjälpa er att nå era mål och övervinna era hinder. Jag är speciellt intresserad av olympisk lyftning som jag mer än gärna lär er allt jag kan om.
Tills vi ses i Smedjan, träna duktigt.
/Mike

Hejhej! Jag heter Jenny Söderholm men är kanske mer känd som ”norrland”. För den som missat det kommer jag ifrån Pite (eller egentligen från en liten by lååångt in i skogen 3 mil utanför stan). Jag flyttade till Örebro pga jobb efter att jag avslutat mina studier vid Umeå universitet. Jag jobbar som miljö- och hälsoskyddsinspektör på miljökontoret och bor i stan tillsammans med min kille, Pär, som också är ett träningsfreak.

Jag har ingen direkt  bakgrund i någon sport utan är en gammal hästtjej som levde i stallet fram till gymnasiet. Då byttes stallet mot gymmet där jag testade på alla gruppträningspass som fanns. Fick en förkärlek till spinning och körde framförallt det parallellt med löpning under många år. När jag flyttade till Örebro fick jag upp ögonen för funktionell träning och insåg att det var något som jag faktiskt var hyfsat bra på trots att jag inte tränat speciellt mycket styrka innan. I samband med detta testade jag på uppmaning av en kompis ett crossfitpass (som ”Pete the meat” höll i) och fastnade direkt. Sommaren 2013 gick jag introkurs och sedan dess har jag mer och mer kommit att älska sporten. Jag har tidigare instruerat spinning, cirkelfys och Hit på Friskis & Svettis och är utbildad kettlebellinstruktör. Mitt mål som coach på Smedjan är att alla ska få ut något av att delta på mina pass oavsett bakgrund, nivå och ambition. Jag hoppas kunna inspirera och hjälpa just dig i din utveckling och om du lämnar passet med ett leende på läpparna och är nöjd med dagens prestation kommer jag också att vara nöjd!

Vi ses i boxen!

/Jenny