Tisdag 

”Pentathlon light”.

4 min arbete per övning. 4 min vila mellan övningarna. För max reps. 1 kb/en hand, fria handbyten. Vid nedsättning av KB är övningen över. Olika vikter kan användas per övning.

Clean

Longcycle Press (clean and press)

Jerk

Halfsnatch

Pushpress

Kommentar:
Vanliga Pentathlon är 6 min arbete, 5 min vila. Ju tyngre klot ger mer poäng etc. Syftet här är att hålla ett jämt tempo och försöka att inte sätta ned KB. Tydlig rack i clean. Inga böjda knän i pressen och hela foten i vid pushpress (för att separera från jerk). Halfsnatch = gå ned till rack på tillbakavägen.


Torsdag  

A ) 3 x 8/8 sittande KB press (på rumpan med utsträckta ben. Vila 90 sek.

B ) ”Lazy KB komplex”

5 set. 1 KB.

10 KB snatch H

10 m OH carry H

10 clean and jerk H

10 m rackcarry H

10 enhandssvingar H

10 m suitcase carry H

Byt hand och upprepa. Vila 2 min mellan varven och försöka öka vikt vartefter, börja relativt lätt.